• Inzulin beadás után, miért vérzik ki a beadás helye(has)?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Inzulin badása után kivérzik a hely ahová adagolják, például has, és véraláfutásos lesz!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a inzulinbeadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Amennyiben megfelelően történik az inzulin beadása, akkor ritkán fordul elő, hogy vérzik vagy véraláfutásos lesz az inzulin adásának helye. Az inzulint az összefogott bőr alatti zsírszövetbe kell adagolni, mindig a bőr felszínére merőlegesen. A beszúrás, beadás után 10 másodpercig el kell számolni és csak akkor kell kihúzni a tűt. Akkor lesz vérzés és véraláfutás, ha a tű véletlenül egy kis eret talál el a bőr alatti zsírszövetben. Ez néha sajnos előfordul, kivédhetetlen.

         

        Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-07 21:23:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: