• vércukor ingadozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A kérdésem, hogy a férjem reggeli éhgyomri vc: 6,9mmol. Aztán, főleg hétvégén futás kimozgatás után visszaáll 5,7mmol- és egész nap normális szinten mozog, Próbálom meggyőzni, hogy vacsora csak hatig, Azt nem mondhatom, hogy sokat eszik. Aggódom ,hogy mi lehet az oka, hogy reggel mindig magas az értéke. Ha valami tanácsot kaphatnék azt szivesen fogadom. Köszönettel: Petheő Etus

        Dr. Tänczer Tímea válasza a magas éhomi vércukorszint témában

        Kedves Kérdező! A magas éhomi vércukor ( IFG) állapota mindenképpen fennáll. Amely a cukorbetegség előállapotának is tekinthető. Érdemes egy cukorterhelést is elvégezni. Alapvetően túlsúly, és a májszintű inzulin rezisztencia áll leggyakrabban a reggeli emelkedett vércukor értékek mögött, de ehhez az élettani paraméterek, társbetegségek ismerete szükséges. Üdvözlettel: Tänczer Tímea


        Kérdés: 2019. október 19., 13:40; Megválaszolva: 2019. október 23., 20:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: