• Mekkora a probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudni, hogy az alábbi laboreredmény alapján valóban indokolt-e Adimet 1000mg napi fél szem szedése, vagy elegendő lenne komolyabb életmódváltás? Éhgyomri serum glucos 6,4 mmol/L 30 perces eredmény 9,4 mmol/L 60 perces eredmény 11,3 mmol/L 120 perces eredméy 8,6 mmol/L Glucose terhelés elvégezve Haemaglobin Alc meghat. 5,20 % Haemoglobin Alc IFcc 33 mmol/mol Testsúly 101 kg Testmagasság 183 cm. Jelenleg mozgásszegény életmód, nem igazán egészséges étkezés. Amennyiben indokolt a gyógyszer szedése az a továbbiakban mindig szükséges lesz, vagy eredményes életmódváltást követően esetleg majd elhagyható? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Tänczer Tímea válasza a prediabétesz, metformin témában

        Kedves Kérdező! Az OGTT alapján valóban már prediabétesz fennállásáról beszélhetünk, IFG és IGT együttesen van jelen. ( magasabb éhomi vércukor és károsodott glukóz tolerancia) Az életmód kezelés elsődleges, mely komplex életmódváltást, rendszeres testmozgás bevezetését és szénhidrát csökkentett diéta tartását jelenti. Az életmód kezelés kiegészíthető előállapotokban is már alkalmazható metformin kezeléssel, mely hozzájárul az életmód váltás sikeréhez. Sikeres életmódváltás, testsúly csökkentést követően érdemes a cukorterhelés ismétlése fél egy év múlva, annak eredménye alapján kezelőorvosával konzultáljon a gyógyszer elhagyásáról. üdvözlettel: Tänczer Tímea


        Kérdés: 2019. augusztus 02., 18:35; Megválaszolva: 2019. augusztus 06., 11:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció