Veszélyeztetet! 1tipusu diabétesz megelőzése gyermekemnél

A Gyermekem 15 és fél éves fiú, 176cm és 62, 5 kg.Nem sportol. Mostanában nem igazán reggelizett, délután meleg főtétel! Mióta az ovit elkezdte mindig reggelizett, de, vakációban nem volt ki kötelezze, későn kelt s még későbben evett és itt a kamaszkor ami megnehezíti a szófogadást, estére3x is vacsorázott, arra írtam, én is sokat ettem ebben a korban s a többi gyerek még többet eszik mint ő, hagytam enni, mert hirtelen nőtt, nem egész 1év alatt 14 centit.Kb, ennyi a leírás a gyermekemről, most a probléma! A múlthónapban többször hányt éjszaka, így orvoshoz vittem, kiderült, lusta az epéje, nagyon magas szinten tele van szervezete ásványi kristályokkal, ami nagyon megdöbbentet mert nem iszik üdítőket, ritkán ásványvizet, inkább csapi vizet és ami a legrosszabb, a cukorszintje megmagasodott volt 108.Szolt a doktornő, ne vacsorázzon 2o óra után és ne sok édességet egyen de amúgy sem evet sok édességet, kapott egy-egy csokit de nem minden nap, a pénzét sem költötte mert spórolós fajta.Itta a forralt vizet, napi 1, 5-2 litert, este nem evet, csokit még ritkábban kapott, kőtest 1x, itta a sok narancs levet, azt olvastam, az kihajtja a szervezetéből a kristályokat, egyszóval betartottuk az utasításokat. Egy hónap és újból analíziseket készítettek, előző este 6 után nem evet, a látlelet a kristályokat nem mutatta ki, a protein szintje jó, mert az előzőnél nagyon magas volt, nincs aceton nem is volt, a pH 6, 0 ;a vérsűrűsége 1015 azt mutatja alacsony, de a cukor szintje most még magasabb, 114 és a jó cukorszínt 7o-11o között van.Nem is gondoltam volna, a gyermeknek problémái lehetnek a cukorszinttel! Egy ideje minden reggel grapefruit-csavarok ki, itatom vele éhgyomorra egy mokkáskanál őrölt-fahéjjal, a fahéj csökkenti a diabéteszt, kálmos gyökér kapszulákat is adok, olvastam hogy magnézium hiány miatt is lehet cukorszínt emelkedése, vettem Omega3 kapszulát, még nem kezdtem adni hogy ne terheljem szervezetét, jó ha adom neki? Kérnék segítséget! Tud valami gyógyírt egészsége érdekébe? Köszönöm tisztelettel.

Dr. Brasnyó Pál válasza cukorszint témában

Tisztelt Kérdező!

Jelenleg Magyarországon nincs törzskönyvezett gyógyszer az 1-es típusú cukorbetegség megelőzésére. A cukorbetegség egyértelmű kizárására cukorterheléses vizsgálat elvégzése javasolt, amely során vércukor vizsgálat zajlik. A pH 6 vérben igen alacsony érték lenne, gondolom az adatok vizeletvizsgálatra vonatkoznak.

Dr. Brasnyó Pál
Dr. Brasnyó Pál Belgyógyász, nefrológus, diabetológus
Kérdés: 2013. január 23., 10:34; Megválaszolva: 2013. január 25., 13:41

Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)

Agyi ödéma
Kedves Doktornő! Saxenda használata közben ahogy az a betegtájékoztatóban is jelölve van, problémát okozhat a vesékkel. Belőlem kb. 7 kg vizet...
Pszichiátra, diabetológia
Tisztelt Doktornő! Több, mint hat éve kezelt pszichiátriai beteg vagyok. Akkor 193cm/68 kg voltam. A kórházban beállított gyógyszerek nagyon sokat...
Terheléses cukor vizsgálat...
Tisztelt Címzett! Terheléses cukor vizsgálaton kellett részt vennem, melyet meg kell ismételnem (határesetek az értékek) azt szeretném kérdezni...
Vércukor leesés (2)
Kedves Doktor nő! Köszönöm a válaszát a "vércukor leesés" kérdésemre. (Nagyon gyakran zuhan le a cukorszintem) . Az édességet igyekszem...
Vércukor leesés
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Nem vagyok cukorbeteg, sem inzulin rezisztens, mégis sok problémám van abból, hogy rendszeresen leesik a cukrom. Szinte...