• Kézhámlás a tenyéren és talpon, körömváltozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr! Fiam 21 éves kb 8.éve hámlik a tenyerén a bőr. Először csak az újbegyein, de mostmár az egész tenyere, és a talpa is. Megvastagodott a bőre, szerintem a körmei is változtak. Tapintással nem tud úgy érzékelni mint régebben. A kezdetekben ki volt vizsgálva, csak azt állapították meg, hogy a szappanra allergiás. 16 évesen kivették a manduláját, attól vártunk jobbulást de nem lett jobb.Mostmár orvoshoz sem hajlandó menni, szerintem szégyenli, de csak egyre rosszabb lesz a helyzet. Várom válaszát mit tehetnénk? Üdvözlettel J. Ferencné

        WEBBeteg szakértő válasza a hámlás témában

        Ha a szappanra allergiás, akkor ún. Ung.hydrophil.nonion. mosakodókenőccsel mosson kezet. Szedjen antihisztamint, pl. Cetirizin-EP és kenje a tüneteket lokális steroid készítménnyel (Pl. Advantan, Elocom) és használjon naponta legalább 5alkalommal Neutrogéna kézkrémet (ureás).


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 02., 09:11; Megválaszolva: 2010. szeptember 06., 22:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés