• Piros folt a makkon, gomás fertőzés lehet? Visszatérő

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő

        Panaszom a következő:Piros folt a makkomon! Elmentem orvoshoz, hát persze gomba...kaptam gombaölö gyógyszert, ami a szervezetből kiöli a gombákat, na meg persze egy krémet...Bevállt... Aztán most megint újra előjöttek, csak durvábban. Mint a pattanás, a teteje ki volt fehéredve.Irattam fel kenőcsöt a házi orvosommal, majd barátnőmet újra elküldtem nőgyógyászhoz, aki ismét kiírt valami gyógyszert.Kenegetem, szedem a gyógyszert, és a makkomon azok a kifehéredett "hólyagok" mintha kinyomtam volna őket, a bőr felszakadozott, mintha hámlana...alatta vérvörös a bőröm. Megvagyok ijedve, szedem a gyógyszert, és kenegetem, de nem látszik javulás.Fájni sem fáj, csak érzékenyebb a kelleténél.Olyan mintha "kidörzsölődött" volna a bőr felső része, és az alatta lévő bőrréteg látszódna ki...Úgy gondoltam küldök róla képet, hátha úgy jobban megtudná mondani, hogy most ezt gomba okozza? És ha igen hogy elég e rá a gyógyszer (Supplin és Diflucan) Illetve a kenőcs (pimafucort) amit használok.

        Hozzászólás jelentése

        WEBBeteg szakértő válasza a gomba témában

        Kedves Kérdező!

        A kép alapján gombás fertőzése van, szedjen 2 hétig hetente 150mg Diflucan kapszulát, lokálisan a Pimafucort krém jó lesz.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2009-06-08 21:09:40; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!