Túlhegesedés - tetoválás

Tisztelt Dr Nő / Úr!

Még régebben egy hasi műtét után a kezelőorvosom contractubex gélt javasolt, mert elmondása szerint egy rendellenességgel rendelkezem, melynek neve túlhegesedés, a sebeim túlburjánzva forrnak össze. Valóban a sebeim nem szépen forrtak össze, már az egészen apró gyermekkori sebeim is látszanak.

Nemrégiben egy tetoválás elkészíttetése mellett döntöttem a vállamra és nem tudom, hogy mennyire fog ez túlhegesedni. Merjek belevágni? Nem lesz utána rücskös és csúnya a bőröm azon a helyen? Lehet valami konkrétumot tudni a túlhegesedésről? Mi ez? Kezelhető?

 

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza hegesedés témában

Tisztelt Kérdező!

Én nem ajánlanám a tetoválást, mert hajlama van a keloidos hegekre, a tetoválás után is vastag, az eredeti mintát túlnövő heg fog kialakulni. Egyébként a váll normál sebgyógyulás esetén is sokkal csúnyábban gyógyul, mint pl. a has vagy a végtagok területe.

Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. február 23., 21:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 08:57
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés