• HPV oltás férfiaknak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Már két éve küzdök a HPV betegséggel. Félévente járok tipizálásra, és LH 6/11 szokott lenni, az elején még volt RH 36, de az elmúlt. Van, hogy hosszabb ideig nem jön ki szemölcs, és van mikor jelentkeznek, ilyenkor fagyasztatom, meg ecsetelem. Már, ha jól emlékszem 4 Isoprinosin kúrán túl vagyok. Most javasoltak egy nagy dózisú 2 hetes D vitamin kúrát, majd utána fenntartás képpen napi dózisban 2-3 hónapig, a 2 hét D vitamin után nagy dózisú C vitamint (7-8000 mg) 2 hétig, majd azt is hónapokig szintentartani. Eközben napi adagban cink és szelén. Mi erről a véleménye? Ami pedig a fő kérdésem lenne: Mit gondol Ön férfiak számára a Gardasil 9 oltásról? Javasolták, hogy adassam be. Lehet pozitív hatása a már meglévő 6/11 genora, vagy a többit előzi meg? Ami pedig a leginkább kérdőjeles számomra, hogy a későbbiekben nem lesz e ennek valami mellékhatása? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bodnár Edina válasza a HPV elleni oltás témában

        A Gardasil 9 az Önnek meglévő 6,11 HPV típus ellen már nem lesz hatékony (tehát nem múlnak el tőle a már meglévő szemölcsök), de az oltóanyagban lévő további HPV típusok ellen védelmet nyújt. Sajnos a mellékhatás kialakulása egyéntől függ, előre nem megjósolható, de általában nem szokott előfordulni vagy csak enyhe tünetek formájában. A nagy dózisú vitamin, cink és szelén kúrával kapcsolatban nincs tapasztalatom, de az immunrendszer erősítése ebben a betegségben elsődleges, ezért elméletileg hatékony lehet.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2019. március 14., 10:42; Megválaszolva: 2019. március 20., 16:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        üdv észleltem valami kinoveseket a szamban mi lehet ez?