Szakál őszülés

Kedves Doktornő! Egy kérdéssel fordulnék önhöz, amire eddig még nem igazán találtam választ. 25 éves férfi vagyok, elég gyorsan sikerül megkopaszodnom, eddig ez nagyon zavart is, de most jött egy ettől is rosszabb. Szakállas vagyok és kifehéredett (megőszült) a szakállam két foltban. Kezdetben a bal oldalon kezdte, de már most a jobb oldalra is átterjedt. Tehát nagyjából szimmetrikus a két folt. Ami fontos, hogy alatta a bőrnek semmi gondja, nincs kiütés, pirosodás, semmi. Talán egy picit viszket, de tényleg ennyi az összes tünet. A szakáll szőr nem csak kifehéredett, de el is gyengült, sokkal puhább lett és megritkult, van ahol már alig van. Amilyen vizsgálatokat eddig elvégeztettem és azok eredményei: - Régebben voltam bőrgyógyásznál, mert van ott azon a területen egy anyajegy is, aminek a széle kifehéredett, de arra azt mondta, hogy ez nem gond, szokott ilyen lenni, az anyajegyet megvizsgálta nem volt gond vele. - Friss labor eredményem van, elég sok mindenre kiterjedő, pajzsmirigy rendben, nagyjából minden eredményem jó, nagyon nagyon pici emelkedést mutat a monocita és a bazofil granulocita illetve a netrofil granuloita picit kevesebb. (monicita: 8.9, max 8 helyett, bazofil granulocita 1.1, max 1 helyett, Neutrofil 45, 50 helyett) . Ezen kívül emelkedett az Anti dsDNS szintem. Az autoimmun betegségeket átnéztem már amennyire tudtam, nincs semmilyen komoly tünetem, azokhoz pedig amennyire néztem mindhez kellene, hogy legyen. Amik még a laboron láthatóak: Totál bilirubin 22, max 21 helyett, Koleszterin 5.6, 5.2 helyett, Helicobakter pylori pozitív, és ami talán a leginkább fontos hogy kevés a D-vitamin. 52.7 nmol/L a 75 helyett. - Ami még talán fontos lehet, hogy sokat nagyon zsírosodik a hajam, emiatt elég sokat mosom. Koffeines Alpeicin sampont használok és megmondom őszintén eddig nem mindig mostam meg a szakállam, még esetleg arra is tudok gyanakodni, hogy ahogy lefolyik a fejemről a samponos víz, befolyik a szakállam közé és ott "megülepszik" és ez is okozhat akár gondot. - Semmilyen komoly egyéb tünetem nincs, nem tudok semmi problémámról, ami egyedül talán feltűnt, hogy izzadékonyabb vagyok, de ez a kevesebb mozgás és sajnos nőtt testsúly miatt is lehetséges. Nagyjából a tünetekről ennyit tudtam írni, ha bármilyen ötlete van vizsgálatra, tesztre, akármire kérem írja le, mert tanácstalan vagyok

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza őszülés témában

Valószínű, hogy vitiligója, azaz pigmenthiánya van, az okozza a szakáll foltos kifehéredését. Ez a betegség összefügg az emelkedett anti dsDNS szinttel, ami autoimmun betegséget jelezhet. Forduljon személyesen immunológushoz és bőrgyógyászhoz. Kerülje a napfényt, használjon fényvédőt!

Kérdés: 2018. június 01., 09:50; Megválaszolva: 2018. június 04., 23:06
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Melanóma eltávolítás után milyen...
Mi ez a lilás duzzanat sérülés...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás
Bőrkiütések gyermeken