aknés bőr

Tisztelt Doktornő! A bőrgyógyászom aknés, pattanásos bőrre Azi Sandoz nevű antibiotikumot írt fel. Amikor viszont a patikában ki akartam váltani a gyógyszert a patikusnő meglepődött, hogy ezt írták fel, azt mondta nem ezt szokták ilyen problémára. Később megkérdeztem a háziorvosomat, aki szinté azt mondta, hogy nem ezt szokás adni. Ezután megnéztem a betegtájékoztatót, ahol fertőzött bőr szerepel ugyan de a pattanások nem. Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy mennyire hatásos ez a gyógyszer ilyen problémákra, érdemes-e beszedni, vagy írassa fel más típusú antibiotikumot? Ha beszedem a gyóyszert, mennyi ideig kell szednem, hogy szedés után ne legyen még rosszabb a bőröm állapota mint a szedése előtt? Köszönöm válaszát!

Dr. Bodnár Edina válasza Akne témában

Pattanásokra hatékony az azithromycin. 500mg-os tablettából az első 3 nap naponta 1-et, majd hetente 1tbl.-t kell szedni 9 hétig.

Kérdés: 2016. január 10., 19:02; Megválaszolva: 2016. január 16., 23:47
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Akné kivizsgálása
Jó napot kedves doktornő! Nagyon rég küzdök aknéval. 20 éves nő vagyok.Szexuális életet nem élek,szűz vagyok.Glutén és laktóz érzékeny...
Pattanásos hát
Tisztelt Doktornő! Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy pattanásos hátra mit lenne érdemes használnom? Voltam vele bőrgyógyásznál, és felírta a...
Szőrtüszőgyulladás jellegű akne...
25 éves férfi vagyok, eddig nem voltak gondjaim a bőrömmel, azonban az utóbbi 1.5 évben tele van az arcom pattanásokkal, a borostám tájékán...
Mi lehet a megoldás a...
Tisztelt Dr. nő! 17 éves korom óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ettől reméltem hogy pattanásos, aknes bőröm rendbe jön, meg persze a pubertás...
Roaccutan terápia
Kedves Doktornő! A Roaccutan gyógyszer szedésével kapcsolatban lenne pár kérdésem Önhöz. Pár éve jelentkeztek az arcomon igen intenzív és...