Termálfürdő utáni bőrviszketés

Kedves Doktornő! Párommal nagyon szeretünk termálfürdőben pihenni. Havonta 2-3 alkalommal is ellátogatunk ilyen fürdőkbe. Több helyre is szoktunk járni. Ezt azért írom, mert a problémánk minden fürdőben jelentkezik, mind a kettőnknél, minden alkalommal. Fürdőzés után zuhanyzunk, de mégis miután haza megyünk körülbelül egy órával iszonyatos bőrviszketés jelentkezik. Ami furcsa számunkra, az hogy a fenék és a derék közti kis terület a legjellemzőbb. Viszont más hely is érintett. Térdhajlat, combok.Napokig is eltart mire enyhül a tünet. Nagyon kellemetlen, mert olyan érzés, hogy nem lehet abba sem hagyni, és ennek következtében piros hólyagok jelennek meg a bőrön, átmenetileg. Mi az okozója ennek Ön szerint? Mi a megoldás? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:

Dr. Bodnár Edina válasza Termálvíz témában

A meleg termálvíz nagyon kiszáritja, ill. a termálvíz összetétele irritálhatja a bőrt. Azt javaslom, hogy ritkábban látogassák a gyógyfürdőket, ill. közvetlen utána hidratáljak a bőrüket.

Kérdés: 2016. január 03., 22:00 ;Megválaszolva: 2016. január 16., 18:08
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...