Anyajegy szűrés - tetoválás?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Elég sok icipici anyajegyem van, ami miatt rendszeresen járok szűrésre. Tervezem, hogy 1-2 éven belül a felkaromra tetoválást készíttetek (már van több is más területeken) , viszont a felkaromon elég sok 1-2 mm-es pici pötty van. A tetoválóművész mondta, hogy ők ezeket kikerülik, mert ki kell, azonban egy színes mintánál ez nem okoz nehézséget a szűrésen? Nem ismerem a műszert amivel át szokták vizsgálni a bőrt, az meg tudja különböztetni a tetoválástól? Vagy az orvos meglátva a mintát elképzelhető hogy azt fogja mondani, hogy így nem vizsgálja meg azt az adott területet? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Dr. Bodnár Edina válasza tetoválás témában

A dermatoscoppal elkülöníthető az anyajegy a tetoválástól, bár nehezebben található meg, mint ép bőrön.

Kérdés: 2015. december 31., 13:28; Megválaszolva: 2016. január 16., 17:58
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Tetoválás
Tisztelt doktor ur /hölgy Kettő hete csináltak egy tetoválást sokadik tetkom arra lettem figyelmes hogy ennyi idő után és apró helyeken a tetkon...
Tetoválás
Kedves Doktor! Az lenne személyes problémám hogy Hetfőn keresztszalag műtétem lesz viszont szonbaton baratnom születésnapja igy gondoltam egy kozos...
Műtét után tetoválás
Kedves Doktornő! 5 hónapja volt egy nyitott vállműtétem. Kb. egy 10 - 11 centis heg van most a helyén, egész szépen begyógyult ennyi idő alatt. A...
Tetoválás véralvadásgátló szedés...
Tisztelt Doktor úr /nő Július végén mélyvénás trombózis alakult ki a bal vádlimban. Azóta véralvadásgátlót szedek (xarelto 20mg/nap)...
Tetoválás
Tiszteletem! Érdeklődni szeretnek, körülbelül 2 hete csináltattam az alkalomra egy tetoválást! Körülbelül egy hét múlva kis pici piros pöttyök...