Borotvalkozas utani boproblema

Kedves Bodnar Edina, Az arcborommel lenne problemam. Borotvalkozas utan "szep" piros lesz az arcborom apro kis foltokban (uj 3 penges borotva, nivea aloe veras hab) . Ez meg alapvetoen nem is lenne baj mert erzekeny boru vagyok (lasd fiatal kori borproblemak) . Masnapra a pirossag visszabb huzodik nem azt mondom, hogy szep de jobb mint a borotvalkozas utan. Viszont a problemak ez utan jonnek 2. nap kornyeken elkezd ugye noni az arcszorzet, borosta ahogy tetszik:) es sajnos ezzel egyutt az arcborom hamlani kezd, nem is a legjobb szo a hamlas hiszen az mas ugye iylen kis apro hamdarabkak jelennek meg amelyek dorzsolesre lejonnek, szaraz az a borom. Most, hogy hidegebb az ido talan meg intenzivebb ez a hamosodas. Nem faj, viszont csunya es nagyon zavar a ruhamon allandoan rajta van nem szep es olyan mintha apolatlan lennek.. Az lenne a kérdésem a doktornohoz mit tudnek tenni, hogy ezt a hamlast megszuntessem? Koszonom elore is a segitseget! Uvdozlettel

Dr. Bodnár Edina válasza Száraz bor témában

Ung. hydrophil. nonion. kenőcsöt javaslok borotválkozáshoz, ill. krémnek is. Szükség esetén Locoid krém javasolt.

Kérdés: 2015. december 30., 22:32 ;Megválaszolva: 2016. január 15., 22:43
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...