Információ kérés mellkason lévő pók naevus-ról

Tisztelt Dr. Bodnár Edina! A mellkasomon kettő darab pók naevus helyezkedik el, bőrgyógyászom tanácsára idáig nem foglalkoztam vele, ugyanis nem zavart. Az egyik piros folt közvetlen egy festékes anyajegy mellett helyezkedik el. Idézet az ambuláns lapomról: "2-3 mm átm békés naevus pigmentususok, mindkét mellkasfélen 2 pók naevus, ajakpiron angioma. dermatoszkóppal sine mal" A kérdésem Öntől az, hogy mekkora problémát okozna ha a pók naevusokat érintené egy tetoválás? Természetesen a festékes anyajegyet mindenképpen kikerülném, a későbbi vizsgálatokat ne akadályozza a tetoválófesték. Érdemesebb lenne kikerülni a piros foltokat is, vagy előtte kozmetikai úton eltávolítani? Amennyiben nem kerülöm ki őket milyen következményekkel számoljak? Tisztelettel kérem Öntől, hogy a kérdés megválaszolása közben ne térjen ki a tetoválás veszélyeire, mint például a fertőzés veszély, hegesedés, festék allergia, esztétikai témakörök stb. Megértését és válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Tetoválás témában

A pók naevusok ér eredetű képződmények a bőrön. Tetoválás során erősebben vérezhetnek, és a festék is elfolyhat bennük, ezért érdemesebb ezek kihagyása is a tetoválás során.

Kérdés: 2015. november 05., 12:22; Megválaszolva: 2015. november 27., 08:46
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Okozhat keloidos hegesedést a...
Tisztelt Doktornő! Öt éve füllyukasztást követően a lyukasztott felület körül kis csomók képződtek. Az egyik fülről pedig plasztikai...
Tetoválás eltávolítás kockázatai
Tisztelt Doktornő! Egy meglévő tetoválás eltávolítását szeretném elvégeztetni Q kapcsolt ND YAG módszerrel. Érdeklődni szeretnék hogy ennek...
tetoválás eltávolítás
Tisztelt Doktornő! Lézeres tetoválás eltávolításom van folyamatban, két alkalom sikeresen lezajlott. A harmadik alkalom februárban történt...
Seprűvénára tetoválás
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném tudni tetováltathatok e seprűvénával fedett területre? Visszereim nincsenek, a labamban jó a vérkeringés....
Új tetoválás
Négy napja van egy tetoválásom és már második napja veszem észre, hogy egy kis részén sárgás színű mellette a bőröm. Eddig végig napi...