SOS - Kérem adjon tanácsot

Kedves Edina! Nem tudom, hogy mit tegyek, kérem tanácsoljon valamit. Óvónőként dolgozom és valahogy hazahoztam az óvodából egy fejtetű fertőzést. Annyira szégyellem magam, de az egész család elkapta, a 12 éves derékig érő hosszú hajú kislányom is. Ennek lassan egy éve, másból se állunk ki, csak vásároljuk a drága tetüírtó szereket - paranit, Nyda, és a többi - és kb 3 hetente kezeljük a családot, mert a tetvek miden alaposságom ellenére visszaszaporodnak a gyerek hajában, de a mienkben felnőttekében is van néhány. Olyankor betartom a használati utasítást, kimosok mindent, amennyire csak birom kiszedem a serkéket tetüfésüvel és kézzel is. Kis idő múlva mégis megint ott vannak. Azóta volt már többször festve is a hajam, a Lilla haját sokszor kivasaltuk, de semmi. De nem ez a legnagyobb problémám, hanem, hogy elkezdett hullani a hajam. Májusban fejezte be a fogorvos egy fogam gyökérkezelését, talán attól, talán a sok tetűfésüs fésüléstől, talán attól, hogy nyáron nagyon nem tett jót neki a tengervíz, nem tudom, de reggelente a fésüben 20-30 szál is marad, és napközben is biztosan potyog ki. Én amit tudtam a gyógyszertárban beszerezni erre, azt elkezdtem szedni, komplex B vitamint, kovaföld kapszulát, Vas plusz C pezsgótablettát és egy vény nélkül kapható kapsziacines hajszeszt. Kicsit mintha jobb lenne tőle, de csak időszakosan. A hajhullás miatt már nem merem befestetni a hajam, nagyon kellene pedig mert erősen őszülök, a tetüfésüvel fésülést sem merem, mert a sűrű fogazat miatt nagyon jönnek ki a szálak, orvoshoz fordulni se merek, mert serkéket fog találni és nagyon szégyellném magam. Már a tetüírtókat se merem felkenni, mert a hulló hajamnak a tetüírtók zsíros, ragadós anyaga is tartok tőle, hogy árt. Nagyon kétségbe vagyok esve. Ha nem emberek között dolgoznék naponta, talán nem tenne ennyire padlóra ez az egész, de így teljesen reménytelennek látom a helyzetet. A kislányomnak sem tesz jót a tetvesség, de nem tudom kiírtani, a haja levágásáról pedig hallani sem akar

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a Fejtetű témában

Sajnos ha egy éve sikertelen a tetűírtás, akkor javaslom a haj levágását. Lehet hogy a kislánya az iskolában mindig visszafertőződik az osztálytársaktól. Szerintem jelezni kellene az iskolában, és az iskolaorvos átnézné az összes gyermek haját. Naponta 100 szál haj kihullása normális, ezért nem kell aggódnia. Amennyiben zavarja a hajhullás, akkor 3 hónapon át Forcapil kapszula szedését javaslom.

Kérdés: 2015. október 25., 07:45; Megválaszolva: 2015. november 08., 15:03
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?