Antibiotikum-kúra utáni gombás elváltozásaim meggyógyíthatók lesznek-e?

Tisztelt Dr. Bodnár Erika! 2013. november elején Lyme-borreliosis fertőzés miatt hosszantartó antibiotikumos kezelésben részesültem.11 napos Doxyciclin th. mellett nemiszervemen gombás bőrelváltozás jelent meg, amely locális szerekre - átmenetileg - javult.Gyógyszerváltásra került sor; 15 napig amoxicillint szedtem.Kb. 10 nap múlva a gombás bőrelváltozás kiújult. Az urológus szakorvos Pimafucort kenőcsöt rendelt. Átmenetileg ismét javulás következett be, majd kb. 1 hónap múlva panaszaim kiújultak; elsősorban a makkon jöttek elő kiütések. Az urológiai szakrendelésen balanitist, fimozist diagnosztizáltak. Újból Pimafucortot rendeltek. A kezelések idejét 14 napban határozták meg. Ismét következett egy nyugalmi időszak, majd a tüneteim kiújultak. Ekkor már Canestennel kezeltem a makkom, de egy idő után ismétlődtek a panaszaim. Betadin kenőccsel kezeltem a makkom és a fitymám. 2014. szeptemberében gégészeti panaszaim miatt jelentkeztem a szakrendelésen. A gégész szakorvos kenetet vett, majd megérkezett az eredmény: candida albicans gombák telepedtek meg nagy számban a garatomban. Ekkor két doboz 50 mg-os Diflucant írt fel. Ezt követően a torkom javulni kezdett. Előtte a jobb kezem gyűrűs és mutatóujja között gombás kisebesedés keletkezett. A bőrgyógyász Travocort kenőcsöt és Dermycet írt fel. A kezem meggyógyult. A nemiszervemen ismét kiújultak a tünetek. Jelentkeztem az urológiai szakrendelésen, ahol Balanoposthitist diagnotizáltak, és ismét Pimafucort kenőcsöt írtak fel. 15 napig kezeltem a nemiszervemet, de - némi javulás után - 1-2 napja ismét kiújulóban vannak a tüneteim. A makkomon pirosas foltok jelentek meg ismét, de a fitymám is okoz panaszokat. Leginkább csípő, kicsit maró panaszokat okoz. Állandóan érzem, hogy"van". A penisem végén discomfort érzést tapasztalok. Kérem a Doktornőt, adjon tanácsot: mi tévő legyek? Az eddigi gyógymódok nem segítettek.Diabetológia vizsgálaton is voltam: lényegében negatív, nem okozhat gombás elváltozásokat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Nemi szerv témában

Érdemes lenne a nemi szervéről is mintát venni, hogy milyen kórokozó okozza a panaszt, és ennek megfelelően célzott kezelés lenne ajánlott.

Kérdés: 2015. február 23., 12:58; Megválaszolva: 2015. március 09., 17:28
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek