Terhesség alatti ekcéma kezelése

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 12 hetes kismama vagyok, jelenleg mindkét kezemen kiújult az ekcémám. Terhességem előtt egy Flucináros, kevert krémet használtam, amivel teljesen tünetmentessé váltam. De mivel szteroidos, ezért nem használom. Pici, apró hólyagok jelentek meg a kézfejemen, tenyér részen, valamint az ujjak között, amik idővel kifakadtak, és piros sebek, foltok maradnak a bőrfelületen. Ezek a sebek nehezen gyógyulnak, illetve szárad, húzódik a bőröm. Az kiváltó okot sajnos nem tudom... Bőrgyógyásznál már voltam, aki Advantan 1mg krémet javasolt. Ön szerint tényleg használhatom ezt a krémet, a terhesség alatt? Mivel félek kipróbálni, ezért a gyógyszertárban vásároltam Halicar homeopátiás készítményt, valamint 3-4 napja kipróbáltam a Naturland-os Körömvirágkrémet, ami javított a viszketésen és a kivörösödést is hellyel-közzel eltüntette. De sajnos úgy érzem, mintha napról-napra terjedne az ekcémám. A kérdésem az lenne, hogy használhatom-e az évek alatt jól bevált Flucináros kevert krémet, amely a következőkből áll: Ungv. Flucinar tub. orig. N.II (duas) , Ung. hydrophyl non-ion ad gta 100 (centrum) MDS: Kenőcs Legyen kedves segítsen, melyiket és hogyan, mennyi ideig használjam, használhatom-e egyáltalán? Várom válaszát, és előre is nagyon köszönöm a segítségét!

Dr. Pétervári László válasza ekcéma kezelés terhesség alatt témában

Az Advantan és Flucinar.N kenőcs alkalmazása terhesség alatt nem javasolt, az első terhességi harmadban az utóbbi tilos.

Az alkalmazott egyéb készítmények lehetségesek.

Javaslom keressen fel bőrgyógyászt, kérjen kezelési javaslatot.

Kérdés: 2013. március 16., 11:45; Megválaszolva: 2013. március 18., 22:45
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Fábry szindróma?
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...
Mi történik a köldökömmel??