Allergias reakcio?

Hétfőn este megfürödtem, inhaláltam sós eukaliptuszos gőzzel (mivel pár napja meg vagyok hülve: torokfájás, orrdugulás, orrfolyás, színes köpet az egymást követő tünetek) , és ittam étkezés előtt csalánteát. Másnap reggel teáztam, ettem majonézes salátát, és éreztem, hogy kissé viszketek a hónalj hajlatokban. Nem volt különösebb étvágyam, így este ettem csak valami rozmaringos chipsből, és később szőlőt. Ismét inhaláltam és ittam teát is, majd vajas-ízes kenyeret ettem. Közvetlenül az inhalálás után piros dudoros pöttyök jelentek meg az arcomon, éjszaka vakaróztam. Másnap reggel az összes hajlatban az egész testen piros néhol térképszerűen összefolyó duzzadt síma felületű kiütések, máshol piros pöttyök jelentek meg. Egész nap váltakoztak az egész testen, hol felerősödtek, nagy piros foltokba tömörültek. A nyelvem hegye zsibbadni kezdett, és d.u.-tól éreztem pár perces szünetekkel a gyomorszájtól kiinduló nyomást és szúrást egész a torokig, nagyon zavaró volt, ha hátra feküdtem akkor múlt. Estére hőemelkedésem is volt, s bementünk a sürgősségire, ételallergiára gyanakodnak, kaptam kálcium injekciót vénasan, keverve 125mg solu medrolt és 1adag suprastint, akkor kezdtek is múlni a foltok, de másnap reggelre mind csak gyűltek és most ott tartok, hogy továbbra is jönnek elő, múlnak el és irtózatosan viszketnek az egész testen. Szedem a Ca pezsgőtablettát egyenlőre, de nem látok változást, raz a hideg, alig ettem valamit: pirítós kenyér izzel. Tanácsát szeretném kérni, hogy mit csináljak, ez normális, hogy így elhúzódjon? Köszönöm előre is segítségét. Márciusban voltam Rózsahimlős, más himlőm nem volt. Csatoltan küldöm a fotót. Üdvözlettel, Cs.Orsolya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza allergiás reakció témában

Tisztelt Kérdező!

A tünetek és a kép alapján urticária (csalánkiütés) betegsége van, melynek hátterében többféle ok állhat és attól függően mi okozza több napig vagy több hétig is tarthat, amíg ki nem ürül a szervezetből. Allergia kialakulhat bármire, lehet étel, gyógyszer és okozhatja fertőzés is. Ahogy a szteroid injekció hatása elmúlt tünetei visszatértek, amennyiben rosszabbodnak ismételt injekcióra lesz szükség, keressen fel bőrgyógyász szakorvost vagy szükség esetén ügyeletet. A Ca mellett antihisztamin (allergiaellenes) tabletta szedését is javasolnám.

Üdv: dr. Tóth Gyöngyi

Kérdés: 2012. október 11., 11:50; Megválaszolva: 2012. október 13., 00:00
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés