• Fémallergia kobaltchloridra

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Doktornő! Nem rég csináltattam Brial fémallergia tesztet mert kíváncsi voltam hogy allergiás vagyok-e az aranyra. Mindig amikor az fehéraranyfülbevalómat hordtam akkor reggelre a fülbevalóm tele volt oda száradt váladékkal aminek kellemetlen szaga volt. Így elvégeztettem a tesztet. Mint kiderült egy fémre vagyok allergiás, Kobaltchloridra. Az orvos azt mondta hogy aranyban (14karátig) megtalálható ez a kobaltchlorid. Mai nap folyamán megfordultam pár ékszer üzletben és rákérdeztem. Azt se tudták mi az a kobalt chlorid. Érdeklődnék hogy 18 karátos aranytól ez az anyag már nem található meg? És miben található még meg? Még egy kérdésem lenne hogy honnan tudom például egy piercingről hogy orvosi fém-e vagy sem? válaszukat előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a fémallergia témában

        Kedves Kérdező! A tiszta arany ékszerekben elvileg nincsen kobaltklorid, ezeket nyugodtan hordhatja. Éjszakára érdemes a fülbevalókat kivenni, mert szennyeződés, egyéb irritáció is kiválthat fertőzéses gyulladást. Az orvosi fémet ránézésre nem lehet felismerni, vagy igazi vagy sem, amit állítanak a piercingről. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 21., 23:10; Megválaszolva: 2011. október 24., 11:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés