• Csípőprotézis és az allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

        Üdvözlöm Önt!

        53 éves nő vagyok és sajnos nem lehet tovább várni a protézis beültetésével. Mivel nagyon sok mindenre allergiás vagyok, így részvettem egy egyhetes allergiavizsgálaton a kórházban, amelyen a protézis egy csavarját is felragasztották(orvosi fém). Arra nem mutatott irritációt a bőröm, viszont a króm, nikkel, kobald tartalmú teszt erősen pozitív lett. Lehet, hogy nem tudom jól, de az orvosi fém tartalmaz nikkelt és krómot. Mit tegyek, van-e másfajta összetételű protézis, hogy én is normális emberek életét élhessem. Folyadék is van a csípőmben és néha már elviselhetetlen a fájdalmam, annál is inkább, mert a reomatikus gyógyszerek zömére - a szalicilátok miatt - szintén allergiás vagyok. A lakás, ahol egyedül élek - lakáson belül - kétszintes, tehát nem engedhetem meg magamnak, hogy látatlanban belevágjak egy részemre nagyon rizikós műtétbe, viszon most már előfordul néha, hogy fel sem tudok menni a hálószobába és a nappaliban kell aludnom. Tudom, hogy e-mailben nem lehet diagnózist adni, de talán van más lehetőség is, mint az orvosi fém, mert ha ténylegsen tartalmazza a fenti fémeket, nem szabad engednem beültetni. 30 évet dolgoztam köztisztviselőként, most rokkantnyugdíjas vagyok, mert már nem tudok 8 órát ülni, részmunkaidőben pedig nem engedtek dolgozni, de most már nem is tudnék. Nem hanyagoltam el magam, midnen évben részt vettem egy 3 hetes hévizi gyógykezelésen, de a gyógyszerallergiám miatt  itt is problémáim voltak. Allergiás vagyok a lidocainra is. Most pedig kérdezheti, hogy miért is akarok protézist, ha ennyi akadálya van. Szeretnék sétálni, elvégezni a házimunkát, amit a normális emberek csinálnak.

        Várom a tanácsait és a véleményét.

        Tisztelettel: egy reménykedő nőbeteg

        WEBBeteg szakértő válasza a csípőprotézis témában

        Az Ön helyzete valóban nem egyszerű. Ilyen esetben azt lehet tenni, hogy az az intézet, ahol ön a csípőprotézis műtétjét csináltatni akarja felveszi a kapcsolatot valamelyik protézis gyártó céggel és titániumból készült protézist gyártatnak le önnek, vagy vannak cégek akiknek van ilyen protézisük és akkor megrendelik az önnek megfelelőt! Az előfordulhat, hogy kisebb kórházak ezt nem engedhetik meg maguknak, így lehet célszerűbb nagyobb kórházat vagy klinikát fölkeresni.


        Kérdés: 2010-02-01 11:45:53; Megválaszolva: 2010. február 01., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.