Minden napom rettegés az allergiáim miatt.

Üdvözlöm. Tavaly háromszor volt súlyos allergiás rohamom. Egyszer egy antibiotikum miatt, kétszer pedig hajfestéktől. Voltam allergia vizsgálaton, sok mindenre allergiás vagyok. Ez pszihésen nagyon megvisel engem, és jelenleg ott tartok, annyira elhatalmasodott rajtam ez az egész, hogy nem merek szinte semmit enni, ha egyedül vagyok itthon inkább nem is eszek, minden nap rettegek hogy valamitől lesz egy allergiás rohamom. Nagy stresszel jár az evés, utána folyton magam figyelem hogy nincs e valami tünetem. Gyógyszert, egyáltalán nem merek bevenni. Semmit. Volt hogy öt napig nem mertem megenni semmit. Rá gondolok az evésre és elmegy az étvágyam mert tudom hogy bennem van ez a rettegés a félelem. Azt szeretném öntől kérdezni, hogy mennyire kell nekem rettegni? Mennyire gyakori egy anafilaxia? Nem kaptam az allergológusomtól adrenalin injekciót amit kéznél tarthatnék. Borzasztóan érzem magam,.: (

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza anafilaxia témában

Kedves Kérdező!

Azt nem írta le, hogy milyen allergia vizsgálata volt? Pollenekre, ételre, vagy kozmetikumokra, festékanyagokra, vegyszerekre nézték-e? Pollenallergia esetén a keresztallergiára kell figyelni, ételallergia esetén a gyanús ételeket ki kell hagyni. Sajnos anafilaxia egyes ételeknél előfordulhat. Azt javaslom legyen Önnél antihisztamin tabletta az enyhébb allergiás tünetek esetére, de az előretöltött fecskendőben lévő adrenalin injekciót is célszerű beszereznie, hogy ne kelljen a mindennapjait rettegésben élnie.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. február 25., 16:11; Megválaszolva: 2021. február 28., 17:22
Kérdések és válaszok: Allergia
Honnan tudjam, hogy allergiás...
Mometason orrspray túladagolás
Allergiámmal kapcsolatos kérdés
Immunglobulin E nagyon magas
Duzzadt ajak,allergia
Tisztelt Doktornő,anyukámmál jelentkezett kb 3 hónapja először,hogy evés után feldagadt az ajka,de szinte eltűnt az arca,annyira...nem volt elég a...