• Allergiás kiütés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! Feleségem két hete csalánkiütéssel küszködik. Járt orvosnál, a háziorvos csak Claritint és kalciumot írf fel neki, ami némileg csökkenti a tüneteket. Az orvos véleménye szerint, lehetséges, hogy a Controsulf nevű tabletta okozta a problémát, de azt mindössze 2 hétig szedte a feleségem, és már több mint egy hete abbahagyta. Lehetséges, hogy csak 2 hét után okozott volna ez a gyógyszer problémát, illetve lehetséges, hogy 1 héttel a gyógyszer abbahagyása után is jelentkeznek a tünetek? Több más gyógyszert is szed, de azokat több éve rendszeresen szedi és eddig semmilyen panaszt nem okoztak. Mi gondolunk még a Neurotop retard-ra esetleg, de azt is csaknem 10 éve szedi. Elképzelhető, hogy csak most okoz ilyen tüneteket? Szeretném még megkérdezni, hogy fogyaszthat-e paradicsomot, mert már szinte semmit nem mer enni, és a paradicsomot (saját termés) nagyon szereti. Bőrgyógyászatra már kért időpontot, de csaknem 2 hónap múlva tudják fogadni. Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Jani54

        Dr. Csáki Csilla válasza a csalánkiütések témában

        Kedves Kérdező! Módszeres belgyógyászati kivizsgálásra, góckutatásra van ilyen esetekben szükség. Szinte soha nem allergia okozza a tüneteket, hanem valamilyen belső fertőzés, pl. bélrendszeri, de lehet fogászati, nőgyógyászati, urológiai góc is vagy pajzsmirigy gyulladás a háttérben. A gyógyszerek átállítása, cseréje is szükséges lehet. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Kérdés: 2014. június 27., 12:14; Megválaszolva: 2014. július 01., 08:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: