• Kiütés, túlzott bőrérzékenység.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem! 2-3 éve kezdődött nálam, hogy akármi megkarcol, vagy megnyom annak mentén alaposan bedagad az érintett bőrfelület. Ez mostanra igencsak elhatalmasodott felettem. Olyan szinten kiterjedt mindenre, hogy akár ha az asztalra támasztom a kezem is, pár perc után feldagad, van hogy hólyagosodik is, és viszket. Ugyan így reagál a bőröm sok minden másra is. Erősebb napfényre, meleg vízre, csikarásra, akár egy ártatlan puszira is, hogyha a másik félnek borostás az arca. Kellemetlen, és egyre zavaróbb számomra, hogy akármit teszek, valahol mindig előjön a viszketés, és a piros foltok. Egyszerűen képtelen vagyok hová tenni ezt az egészet, hiszen a saját higéniámra odafigyelek. Ez a túlzott érzékenység már a mindennapokat is megfertőzi számomra. Sem a kiváltó okot, sem azt, hogy hogyan lehetne ezt kezelni nem tudom... Ezért kérem az önök segítségét. Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Csáki Csilla válasza a duzzanatok témában

        Kedves Kérdező! A leírt tüneteket valószínűleg valamilyen belgyógyászati probléma okozza, leggyakrabban bélrendszeri probléma, pl. Helicobacter fertőzés. De lehet egyéb góc, epehólyag, urológia, nőgyógyászat, gégészet, fog stb. Ezeket a lehetséges okokat kellene módszeresen végigvizsgálni! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Kérdés: 2014. június 12., 18:21; Megválaszolva: 2014. július 01., 08:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: