Méhcsípés

tisztelt Doktor Úr! Egyik válaszában olvastam, hogy méhcsípés esetén meg kell várni a tünetek kialakulását, hogy milyenek lesznek. 20 éves fiamat most harmadszorra csípte meg, elmúlt években egyszer-egyszer. Nagyméretű csalánkiütések lettek rajta, égett a feje. Ügyeleten kapott injekciót, mire hazaért már csak a nagy piros folt volt, mint eddig. Nagyon meleg volt, itattam vele kálcium pezsgőtablettát. Utólag elmondta, ivott rá egy sört. Befolyásolhatta a reakciót? Minden csípésnél súlyosabb lesz ezután? Nagyon aggódom,. Túl vagyunk a gyermekkori allergiás asztmán, tünetmentes, most meg egy újabb probléma. Szíveskedjék válaszolni. Köszönöm: Edit

Dr. Csáki Csilla válasza méhcsípés témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben a fián testszerte jelenik meg csalánkiütés, arca pirosodik/dagadni kezd méh- vagy darázscsípést követően, akkor indokolt lehet egy komolyabb kivizsgálás. Vérvizsgálattal lehet kimutatni, jelen vannak-e olyan ellenanyagok a fia szervezetében, melyek egy esetleges következő csípésnél életveszélyes allergiás tüneteket válthatnak ki. Az alkohol ezeket a tüneteket ronthatja természetesen. Javaslatom: forduljanak allergológiai szakrendelésre, kérjenek vérvizsgálatot méh/darázsméreg allergia irányában!

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2012. augusztus 02., 17:43; Megválaszolva: 2012. augusztus 08., 07:35
Kérdések és válaszok: Allergia
csípés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Két napja éjszaka megcsípet egy méhecske. Arra emlékszem, hogy ilyedtemben letéptem a lábamról a méhet, majd sz egész...
Méh-és darázscsípés: hogyan...
Hogyan tudhatjuk meg, hogy allergiásak vagyunk a méh illetve a darázs csípésére? Egy csípés után ez már megállapítható? Nagyobb esély van az...
Hisztaminintolerancia - Utrica
Bőrön megjelenő folt
Gyógyszerallergia