Méhcsípés

tisztelt Doktor Úr! Egyik válaszában olvastam, hogy méhcsípés esetén meg kell várni a tünetek kialakulását, hogy milyenek lesznek. 20 éves fiamat most harmadszorra csípte meg, elmúlt években egyszer-egyszer. Nagyméretű csalánkiütések lettek rajta, égett a feje. Ügyeleten kapott injekciót, mire hazaért már csak a nagy piros folt volt, mint eddig. Nagyon meleg volt, itattam vele kálcium pezsgőtablettát. Utólag elmondta, ivott rá egy sört. Befolyásolhatta a reakciót? Minden csípésnél súlyosabb lesz ezután? Nagyon aggódom, . Túl vagyunk a gyermekkori allergiás asztmán, tünetmentes, most meg egy újabb probléma. Szíveskedjék válaszolni. Köszönöm: Edit

Dr. Csáki Csilla válasza méhcsípés témában

Kedves Kérdező! Amennyiben a fián testszerte jelenik meg csalánkiütés, arca pirosodik/dagadni kezd méh- vagy darázscsípést követően, akkor indokolt lehet egy komolyabb kivizsgálás. Vérvizsgálattal lehet kimutatni, jelen vannak-e olyan ellenanyagok a fia szervezetében, melyek egy esetleges következő csípésnél életveszélyes allergiás tüneteket válthatnak ki. Az alkohol ezeket a tüneteket ronthatja természetesen. Javaslatom: forduljanak allergológiai szakrendelésre, kérjenek vérvizsgálatot méh/darázsméreg allergia irányában! Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2012. augusztus 08.

Kérdések és válaszok: Allergia

Méhszúrás, fájdalom, duzzanat 4 nap...
Négy napja megszúrt egy méh a bal kislábujjam tövében. A fullánkot kiszedtem, a szúrás helye estére beduzzadt és fájt, nem tudtam ráálni a lábamra. Tettem rá...
Méh-és darázscsípés:, hogyan, derül ki...
Hogyan tudhatjuk meg, hogy allergiásak vagyunk a méh illetve a darázs csípésére? Egy csípés után ez már megállapítható? Nagyobb esély van az allergiára, ha...
Ételallergiás reakció?
Üdvözlöm! Tegnap a (mellékelt) “hólyagok” jelentkeztek az arcomon. Ebéd után 15 perccel a kettő nagyobb, majd rá 5 óra hosszára ez felszívódott és utána a 3...
Allergia/Asztma jó lehet-e a svéd...
Üdvözlöm! Oktober ota orrdugulas, magfazas szeru tunetek, szenanatha gyötör. Arcureggyulladasom volt illetve van is folyamatosan. Fulem dugul/kattog egy...
Allergia vizsgálat
Kedves Doktornő! Allergia vizsgálaton (Epicutan, Magyar standard,24h) kiderült, hogy a következő dolgokra vagyok allergiás: Thiuram mix: + Steinkohlenteer:...
Magas Total IGE tünetek nélkül
Tisztelt Főorvos Asszony! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy már lassan 3 éve a teljes laborom (télen-nyáron is) magas 1150-1300 közötti total össz IGE...