Himlő vagy Allergia?

Jó estét! A kérdésem a következő: 3 napja erős fejfájást és enyhe szédülést, émelygést éreztem. Erre szedtem gyógyszert (Paracetamol, Aszpirin és C-Vitamint). A fejfájás másnapra enyhült valamelyest, de estére begyulladt a torkom. Gyümölcsöt ettem, forró teát ittam és megettem kétszer két cikk fokhagymát. A tünetek viszont csak ideiglenesen múltak el. Ma reggelre rózsaszín kiütések jelentek meg az arcomon, aminek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, pattanásnak gondoltam mivel eléggé problémás az arcbőröm. A torkom miatt megint elrágtam két cikk fokhagymát és bevettem egy tabletta 100 mg-os Doxiciclin-t (máskor bevált gyógyszer volt torokgyulladásra). A nap folyamán elterjedtek a kiütések a hasamra és végtagjaimra, ezek égőek és fájóak lettek estére. Továbbra is fáj, gyulladt a torkom, enyhébben a fejem és a szemem. Lázam is van, de nem magas. Nem voltam allergiás eddig tudtommal semmire. Ilyen mennyiségű fokhagymát viszont ennyire rövid idő alatt nemigen fogyasztottam (vagy nagyon ritkán) Hólyagos himlős voltam már gyerekkoromban, de nem emlékszem, volt-e másfajta himlőm is. Aggódom amiatt, hogy égőek és fájóak a kiütéseim. Nem tudom eldönteni azt sem, hogy ez himlő, vagy erősebb allergia. Elmegyek holnap egy orvoshoz is, de szeretnék biztosra menni. Nagyon szépen köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

Kedves Kérdező! Leírása alapján fertőzéses kiütésre gondolnék, nem allergiára. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2012. március 20., 19:33; Megválaszolva: 2012. március 23., 08:30
Kérdések és válaszok: Allergia
Várandósság - allergia
Gyógyszer allergia
Allergia kezelése
Tisztelt Doktornő. Segítséget szeretnék kérni Öntől. Tavaly nyáron egy egésznapos horgászat után, hazaérést követően elkezdtem csúnyán...
Arcdagadás
Tisztelt Hölgyem/Uram! Pár hete kezdett el rendszeresen dagadni az arcom, mely viszketéssel, bizsergéssel jár. Vizes dagadás, puffadás a szemem, szám...
Kollagén allergia?
Kedves Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy gyermekkoromban tejallergiát diagnosztizáltak nálam. Ezt követően az allergológus...