• WEBBeteg médiatár (Mozgásszervi megbetegedések)

    Egyszerű lépésekkel a váll- és nyakfájás ellen

    Egyszerű lépésekkel a váll- és nyakfájás ellen

    Hogyan előzzük meg a váll és nyakfájdalom kialakulását? Ebben segítünk Önnek az alábbi rövid videó segítségével.(x)
    Hát és derékfájdalom? Tippek a megoldáshoz

    Hát és derékfájdalom? Tippek a megoldáshoz

    Sokunk küszködik hát- és derékfájdalommal (különösen az ülőmunkát végzők). Alábbi videónkban megmutatjuk, hogyan lehet két egyszerű gyakorlattal elkerülni ezen fájdalmakat.(x)

    Derékfájdalom

    Derékfájdalom

    Köznapi nevén a derékfájás a 20-50 éves korosztályban minden 3-4-dik embert érintő betegség, ezáltal a leggyakoribb mozgásszervi megbetegedésnek számít.

    Mozgásszervi terápia - Guna

    Mozgásszervi terápia - Guna

    A mozgásszervi betegségek, krónikus fájdalmak (térdfájdalom, izomfájdalom, idegfájdalom, fibromialgia, ízületi panaszok, porckopás, teniszkönyök, sarkantyú) homeopátiás hatóanyagok kombinációival történő mezoterápiás (mikroinjekciózás) kezelési eljárása.

    Bütyök

    Bütyök

    A bütyök fájdalmas csontkinövés, mely a nagylábujjon alakul ki. A hegyes orrú, szűk cipők viselése kedvez a bütyök kifejlődésének. A kezelés műtéttel történik, melynek során levésik a csontkinövést és korrigálják a nagylábujj hibás állását. A műtétet követően a lábat hetekig pihentetni kell.

    Gerincferdülés műtét

    Gerincferdülés műtét

    A gerincferdülés (scoliosis) a gerincoszlop kóros oldalirányú elgörbülése. Oka a csigolyák egymáson való elmozdulása, elcsavarodása. Ha a görbület eléri a 45 fokot, akkor műtéti kezelés szükséges.

    Gerincoszlop

    Gerincoszlop

    Az ember gerincoszlopát 7 nyaki-, 12 háti-, 5 ágyéki-,  5 keresztcsonti- és 3-4 farokcsigolya alkotja, melyek farokcsonttá nőttek össze. A csigolyák közt porckorongok találhatóak. Ízületek és szalagok kötik össze őket. A rostos porckorongok teszik lehetővé a gerincoszlop hajlékonyságát.

    Csigolya

    Csigolya

    A csigolyák a törzs csontos vázának elemei, a gerincoszlopot alkotják. A csigolyák alaktanilag hasonlítanak egymáshoz, a többitől leginkább az első két nyakcsigolya tér el és nagymértékben különböznek a medence hátsó falát képező keresztcsonti csigolyák.

    Gerinc deformitások

    Gerinc deformitások

    Az oldalirányú gerincferdülést szkoliózisnak nevezzük. Ez számos ok következménye lehet, van veleszületett formája is, de leggyakrabban a kamaszkori növekedés fázisában alakul ki és súlyosbodik.

    Koponya

    Koponya

    A fejvázat vagy koponyát 25 csont alkotja, két csoportra oszthatjuk őket; az agykoponya és az arckoponya csontjaira.

    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
   • Hirdetések