• Vitaminok, nyomelemek
    Elnevezés

    B2-vitamin (riboflavin)

    Típus Vitamin
    Alapvető tudnivalók B2-vitamin másik elnevezése a riboflavin. Vízben oldódó vitamin, amely az emberi bélben is termelődik.
    Miben játszik szerepet? A B2-vitamin nélkülözhetetlen a zsírsavak és a szénhidrátok lebontása, a fehérjeszintézis, a szöveti légzés, a méregtelenítés, a pajzsmirigyműködés és a nyálkahártyák számára.
    Hiánya esetén B2-vitamin hiányában sérül a bőr- és nyálkahártya épsége, bőrbetegségek jelentkeznek, az ajkak és a szájzug berepedezik, a szem fokozottan fényérzékeny lesz. Az emberi bélben is termelődik B2-vitamin, ezért hiányállapot is ritkán alakul ki, ám hosszantart
    Túladagolása Vízben oldódó vitamin, így nem lehet túladagolni.
    Mekkora mennyiségben van rá szükségünk? A B2 vitamin bevitelét leginkább az energiabevitel függvényében határozzák meg a szakemberek, és életkortól függetlenül 0,15 mg/1000 kJoule vitaminfogyasztást javasolnak. Mivel időskorban a vitamin hasznosulása is romlik, ezért esetükben a napi bevitelt
    Milyen táplálékokban található meg? A tej és tejtermékek, a zöldség- és főzelékfélék, a húsok, a máj, vese, tojás és a gabonafélék jelentik a B2-vitamin utánpótlás szempontjából a legjobb élelmiszereket.
    Hasonló találatok - Vitaminok, nyomelemek
    Hirdetések

    Új keresés

    Vitaminok, nyomelemek - (utolsó feltöltés: 2017-07-26 10:02:20)