Sajtsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 10-10 dkg füstölt sajt
  • reszelt márványsajt
  • ementáli sajt
  • juhsajt
  • 10 szem olajbogyó
  • 1 fiola kapribogyó
  • 1 csokor zöldhagyma szárával együtt
  • 1 fej saláta
  • 3 dl tejföl
  • 5 dkg finomra darált dió
  • 5 dkg durvára tört dió
  • törött fehér bors és mustár ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 alma

Elkészítés:

A zöldhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd megsózzuk. A sajtokat kis kockákra szeleteljük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük és kézzel apróra tépjük, fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk. A tejfölt, a kapribogyó leszűrt levét, a mustárt, a sót, a törött fehér borsot, a szétzúzott fokhagymát és a darált diót összekeverjük, hozzáadjuk a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a sajtkockákat, a félbevágott kapribogyót, a finomra vagdalt, kimagozott olajbogyót és a zöldhagymát. Alaposan összeforgatjuk és másfél óráig hűtjük. Fogyasztás előtt összekeverjük a salátával, tetejét megszórjuk a durvára tört dióval és a reszelt márványsajttal.

Hasonló receptek

Sajtos zsenge zöldbabsaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Orosz hússaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Joghurtos cikóriasaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: