Gombás rakott tök

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg gyalult tök
  • 30 dkg gomba
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg reszelt sajt só
  • őrölt bors
  • ízlés szerint citromlé

Elkészítés:

A tököt sóval és citromlével ízesített forrásban lévő vízbe tegyük és amikor majdnem puha szűrjük le és csepegtessük le. Daraboljuk fel a gombát 1 evőkanálnyi vajon pároljuk meg, sóval, borssal fűszerezzük, petrezselyemmel szórjuk meg. Vajazzunk ki egy jénai tálat, majd rétegezzük bele a tököt és a gombát. A tetejére öntsünk tojássárgájával elkevert tejfölt, szórjuk meg a reszelt sajttal. Vajdarabkákat tegyünk a tetejére és előmelegített sütőben közepes hőfokon süssük kb. 25 percig. Forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Hagymás krumpli fokhagymás spenóttal

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csőben sült brokkoli/karfiol

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mozarellával rakott padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Új keresés

Válasszon diétát: