Afrikai harcsafilé tepsiben sütve
Hozzávalók:
- 4 nyúzott (fél) harcsafilé
 - 4-8 szelet angolszalonna
 - 2 doboz natúr joghurt
 - 10 dkg reszelt sajt
 - 1 doboz tejföl
 - zöldfűszerek
 - só
 - bors
 
Elkészítés:
A halat megmossuk, befűszerezzük és egy nem túl nagy tepsibe fektetjük. Aki szereti, tehet alá 1-1 szelet angolszalonnát. Ezután leöntjük a befűszerezett joghurttal, tejföllel és beborítjuk 1-1 szelet angolszalonnával. Előmelegített sütőben sütjük 180°C-on kb. 30 percig. Ha kevés lenne a leve, kis tejet vagy vizet öntünk alá. A sütés végén a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és addig pirítjuk, amíg szép sárga nem lesz. Párolt rizs illik hozzá a legjobban.
Hasonló receptek
Rizottóval töltött csirkemell
Húsétel, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vadrizses-gyümölcsös csirke
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kolbászos pecsenye
Húsétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes