Töltött sertéskaraj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kg csontozott sertéskaraj
  • 50 dkg tehéntúró vagy juhtúró
  • 20 dkg trapista sajt
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 1 doboz gomba
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

A karajszeleteket úgy készítem, hogy 2 karajnyi húst bevágok, de nem vágom el teljesen, mintha zsebes hús lenne. A húst kiverem és enyhén sózom. A tölteléknek a túrót összekeverem az apró kockára vágott sonkával, gombával, sajttal. Ízesítem a fehérborssal. A hússzeleteket megtöltöm, feltekerem és panírozom, mint a rántott húst. Bő forró olajban kisütöm. Tálaláskor a tányérra ferdén kettészelve teszem, rá kis halom reszelt sajt kerül. Krumplipüré, párolt rizs, sült burgonya lehet a köret.

Hasonló receptek

Mézes csirkemell kapros túróval töltve

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Székely almás hús

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gyöngybabos virsli

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: