Székely almás hús

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány
  • kicsontozott sertéskaraj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 jonatánalma
  • 1/2 dl húsleves
  • kockából
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés:

A húsról minden zsiradékot leszedünk. Sóval, kevés fehér borssal bedörzsöljük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Megforrósítjuk a vajat, mindkét oldalon megpirítjuk benne a húst. A húst kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt vajon üvegesre pároljuk a hagymát. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, hozzáadjuk a hagymához és felöntjük a levessel (vagy vízzel). Visszatesszük a húst és fedővel lefedve 5 perc alatt összepároljuk. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Héjában főtt burgonya illik hozzá.

Hasonló receptek

Brokkolis pulyka

Húsétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Keringési problémák

Rakott csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Barackos-gombás-currys-gyömbéres csirke

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: