Fahéjas almalekvár
Hozzávalók:
- 1,25 kg meghámozott
- kimagozott alma
- 1 citrom (leve és héja)
- 1 tasak zselésítő befőzőszer
- 50 dkg kristálycukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Az előkészített almát vágjuk nagyobb darabokra, tegyük fazékba és locsoljuk meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. Burgonyanyomóval alaposan törjük össze, adjuk hozzá a zselésítő befőzőszert és jól keverjük össze. Magas tűzön, állandóan kevergetve forraljuk fel, szórjuk bele a kristálycukrot, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat. Jól keverjük össze, újból forraljuk fel, majd a forrástól számítva közepes tűzön főzzük 5 percig. Forrón töltsük üvegekbe, zárjuk le és tegyük a polcra.
Hasonló receptek
Alma csatni 2.
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Cékla káposztalevélben
Egyéb, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Whisky lekvár
Egyéb, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes