Mogyoróhagymás-tárkonyos sárgarépakonzerv
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa (hosszú vékony)
- 5-6 mogyoróhagyma
- 5 dkg mazsola (világos színű)
- 5 dl olívaolaj
- 5 dl almaecet
- 1 tárkonyág
- szemes bors
- só
Elkészítés:
A répát meghámozzuk és sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük. 10 perc után hozzáadjuk a mogyoróhagymát, végül mindet lecsöpögtetjük. A befőttes üvegekbe tesszük a répákat, a hagymákat, a mazsolát, a borsot és a tárkonyt. Az ecetet és az olajat együtt felforraljuk és ezzel színültig megtöltjük az üvegeket. Lezárjuk és kihűtjük. 1 hónapra hideg, sötét helyre tesszük.
Hasonló receptek
Candida szükség kenyér
Egyéb, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sósgofri
Egyéb , Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Cékla káposztalevélben
Egyéb, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes