Feketeribizli-likőr (Liqueur de cassis)
Hozzávalók:
- 1 kg fekete ribizli
- 2-3 szegfűszeg
- 1 darabka fahéj
- 1 liter gyümölcspálinka
- 75 dkg cukor
Elkészítés:
A ribizlit megmossuk, leszemezzük és villával összetörjük. Hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, a pálinkát, végül a cukrot. Lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Átszűrjük és üvegekbe töltjük.
Hasonló receptek
Egzotikus koktél
Ital, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kávékülönlegesség
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Forró csoki 3.
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes