Eperleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 narancs
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaniliarúd
  • 60 dkg eper
  • 2 szegfűszeg
  • 2,5 dl édes vörösbor

Elkészítés:

A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk. 5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk. Beledobjuk a narancshéjat, puhára főzzük, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Felét turmixoljuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukorszirupot a borral és a szegfűszeggel, majd hűtőben 4 órát állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék epret hosszában kettévágjuk, előhűtött csészékbe helyezzük és ráöntjük a gyümölcsös szirupot.

Hasonló receptek

Zöldbabpüré leves

Leves, Közepes

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tárkonyos pulykaragu leves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Padlizsánkrémleves parmezáncsipsszel

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: