Eperleves
Hozzávalók:
- 1 narancs
- 15 dkg porcukor
- 1 vaniliarúd
- 60 dkg eper
- 2 szegfűszeg
- 2,5 dl édes vörösbor
Elkészítés:
A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk. 5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk. Beledobjuk a narancshéjat, puhára főzzük, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Felét turmixoljuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukorszirupot a borral és a szegfűszeggel, majd hűtőben 4 órát állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék epret hosszában kettévágjuk, előhűtött csészékbe helyezzük és ráöntjük a gyümölcsös szirupot.
Hasonló receptek
Perzsa joghurtleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Gluténmentes, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes
Hideg egreskrémleves kiwivel
Leves, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes