Eperleves
Hozzávalók:
- 1 narancs
- 15 dkg porcukor
- 1 vaniliarúd
- 60 dkg eper
- 2 szegfűszeg
- 2,5 dl édes vörösbor
Elkészítés:
A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk. 5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk. Beledobjuk a narancshéjat, puhára főzzük, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Felét turmixoljuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukorszirupot a borral és a szegfűszeggel, majd hűtőben 4 órát állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék epret hosszában kettévágjuk, előhűtött csészékbe helyezzük és ráöntjük a gyümölcsös szirupot.
Hasonló receptek
Tejjel készült burgonyakrémleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtleves
Leves, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rozsos karottaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes