Tejjel készült burgonyakrémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 5 dl tej
  • petrezselyem
  • pirított kenyérszeletek

Elkészítés:

Vizet forralunk, sót teszünk bele, a burgonyát megfőzzük héjastól. Villával alaposan szétnyomkodunk és míg forró, elkeverjük tejjel, vajjal és sóval. Tejet vízzel hígítjuk, majd lassanként a burgonyához öntjük. Megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel. Kenyereket pirítunk és a leveshez tálaljuk.

Hasonló receptek

Spárgakrémleves másként

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hideg leves kétféle dinnyéből

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Tejfölös gombaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: