Tejjel készült burgonyakrémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 5 dl tej
  • petrezselyem
  • pirított kenyérszeletek

Elkészítés:

Vizet forralunk, sót teszünk bele, a burgonyát megfőzzük héjastól. Villával alaposan szétnyomkodunk és míg forró, elkeverjük tejjel, vajjal és sóval. Tejet vízzel hígítjuk, majd lassanként a burgonyához öntjük. Megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel. Kenyereket pirítunk és a leveshez tálaljuk.

Hasonló receptek

Magyaros gombaleves laskából

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Brokkolileves

Leves, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Csirkeragu leves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: