Csirkehúsleves póréhagymával

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2-2 póréhagyma és csirkecomb
  • 1 csirkemell
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál (babérlevél
  • zsálya
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bazsalikom) szárított fűszerkeverék
  • 3 evőkanál mazsola
  • 1 kávéskanál őrölt bors

Elkészítés:

A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a csirke bőrét lehúzzuk. Másfél liter vízben megfőzzük a leveskockákat, teatojásban beletesszük a fűszerkeveréket, a póréhagymát, a csokorban hagyott petrezselymet, végül a csirkehúst és megsózzuk, megborsozzuk. Lefedjük, lassan felforraljuk, majd takaréklángon, gyöngyöztetve főzzük tovább. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a petrezselymet és a fűszerkeveréket. Egy tálra tesszük a csirkehúst, hűlni hagyjuk, majd lefejtjük a csontról és kis kockákra vágjuk. Visszatesszük a levesbe, megborsozzuk és beletesszük a langyos vízben áztatott és leöblített mazsolát. Összekeverjük és még néhány percig kislángon főzzük.

Hasonló receptek

Kókuszleves zöldségekkel

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombaleves fogyókúrázóknak

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldségleves sült tökkel

Leves, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: