Juhtúrós burgonya

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg juhtúró
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 púpozott evőkanál vaj
  • só.

Elkészítés:

A héjában főtt krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük. A sütőedényt egy kanálnyi vajjal kikenjük, elterítjük benne a reszelt krumpli felét, rámorzsoljuk a juhtúrót, befedjük a maradék krumplival. Ízlés szerint sózzuk. A másik kanál vajat felolvasztjuk, összekeverjük a tejjel és a tojással, a krumplira öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

Hasonló receptek

Gombás táska

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Hasnyálmirigy, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós zöldbabsaláta

Vegetáriánus, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Alufóliás sárgarépa

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn

Új keresés

Válasszon diétát: