Juhtúrós burgonya
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg juhtúró
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 2 púpozott evőkanál vaj
- só.
Elkészítés:
A héjában főtt krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük. A sütőedényt egy kanálnyi vajjal kikenjük, elterítjük benne a reszelt krumpli felét, rámorzsoljuk a juhtúrót, befedjük a maradék krumplival. Ízlés szerint sózzuk. A másik kanál vajat felolvasztjuk, összekeverjük a tejjel és a tojással, a krumplira öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Gnocchi articsókás krémmel
Vegetáriánus , Közepes
Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vadas karfiol
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Töltött burgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes