Juhtúrós burgonya
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg juhtúró
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 2 púpozott evőkanál vaj
- só.
Elkészítés:
A héjában főtt krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük. A sütőedényt egy kanálnyi vajjal kikenjük, elterítjük benne a reszelt krumpli felét, rámorzsoljuk a juhtúrót, befedjük a maradék krumplival. Ízlés szerint sózzuk. A másik kanál vajat felolvasztjuk, összekeverjük a tejjel és a tojással, a krumplira öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Gombás táska
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Hasnyálmirigy, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Diós zöldbabsaláta
Vegetáriánus, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Alufóliás sárgarépa
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn