Zöldbabfőzelék
Hozzávalók:
- 0,8 kg zöldbab
- 2 ek lecsó
- 3 evőkanál étolaj 1 csomag petrezselyem zöldje
- 4 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1dl tejföl (zsírszegény)
- ételecet (10%) ízlés szerint
- fokhagyma 2-3 gerezd
- 1 kávéskanál konyhasó
Elkészítés:
1. A megtisztított zöldbabot 2 cm hosszú darabokra vágjuk és annyi enyhén sós, meleg vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. 2. Beletesszük a péppé zúzott fokhagymát és a lecsót. 3. Zsemleszínű rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyem zöldjével és fűszerpaprikával ízesítünk. 4. Rántással besűrítve jól összeforraljuk. 5. Sóval, ecettel utóízesítjük, végül hozzáadjuk a simára elkevert tejfölt és még egyszer átforraljuk.
Hasonló receptek
Borsófőzelék
Főzelék, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Finomfőzelék
Főzelék, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség, Cukormentes