Borsófőzelék
Hozzávalók:
- 20 dkg borsó
- 1 ek kölesliszt vagy zabkorpa
- 1 szál friss mentalevél vagy 1 mk szárított menta
- 3 ek köles vagy 3 ek hajdina.
Elkészítés:
A borsót olajon mentával pároljuk, kevés vízzel felengedjük és pár percig főzzük. Kölesliszttel vagy zabkorpával besűrítjük. Fedő alatt hagyjuk a borsót puhulni. Tálalás előtt szójaszószt teszünk bele. Lehet kölessel vagy hajdinával fogyasztani.
Hasonló receptek
Finomfőzelék
Főzelék, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség, Cukormentes
Zöldbabfőzelék
Főzelék, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes