Borsófőzelék

Ételtípus: Főzelék Nehézség: Könnyű

Diéta: Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg borsó
  • 1 ek kölesliszt vagy zabkorpa
  • 1 szál friss mentalevél vagy 1 mk szárított menta
  • 3 ek köles vagy 3 ek hajdina.

Elkészítés:

A borsót olajon mentával pároljuk, kevés vízzel felengedjük és pár percig főzzük. Kölesliszttel vagy zabkorpával besűrítjük. Fedő alatt hagyjuk a borsót puhulni. Tálalás előtt szójaszószt teszünk bele. Lehet kölessel vagy hajdinával fogyasztani.

Hasonló receptek

Finomfőzelék

Főzelék, Könnyű

Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Zöldbabfőzelék

Főzelék, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: