Gombás sajtos csirkemell

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 filézett csirkemell
  • 30 dkg (laska) gomba
  • 1 doboz tejfel
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2×2 evőkanál olaj
  • 2×1 evőkanál rizsliszt só
  • bors
  • fűszerek petrezselyemzöld

Elkészítés:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, bedörzsöljük fűszerekkel és fél órát állni hagyjuk. Közben a felszeletelt gombát, 2 evőkanál olajon megpirítjuk, jól megfűszerezzük. Ha a levét elfőtte, tejfeles habarással sűrítjük. Ezután a húst 2 evőkanál olajon hirtelen átsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A maradék fűszeres olajba egy kanál lisztet szórunk, megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, ízesítjük és felforraljuk. Esetleg ebbe is tehetünk 1-2 kanál tejfölt. Egy jénai tálat vagy a tetejét meglocsolunk a szafttal, beletesszük a hússzeleteket, jól megrakjuk a gombás töltelékkel és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180°C-on addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad és megpirul.

Hasonló receptek

Lesütött csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkemell Mérő módra

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sevillai csirkemellfilé

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Hasnyálmirigy, Keringési problémák, Allergia, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: