Halfilé zöldborsómártással (update 1)

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet fehér húsú halfilé
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál Norbi update 1-es liszt
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál felaprított mentalevél
  • 1 húsleveskocka (cukormentes)
  • 1 evőkanál tejföl
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A halfilét mértékletesen sózd meg, bőven locsolj rá citromlevet, majd szórj a tetejére Norbi Update 1-es lisztet. Olívaolajon alig negyed óra alatt pirosra tudod sütni. Miután kivetted, ugyanebben a serpenyőben, de már másik adag olajon párold össze a zöldborsót a vajjal, a mentalevéllel, a gyömbérrel. Mikor megpuhult, öntsd fel egy kevés húslevessel. Az evőkanálnyi tejfölt hozzáadva villával gondosan törd össze, s az így kapott mártással ízlésesen tálalhatod a halacskát.

Hasonló receptek

Mustáros-spenótos csirke

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Májas guriga

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Savanyú máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: