Sós perec

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 18 dkg győri liszt
  • 25 dkg rizsliszt
  • 7 dkg galuska liszt
  • 1 tejföl
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál tej
  • 1,5 dkg szakakáli
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás fehérje (a perec tetejét megkenni)
  • szezám mag

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük egy napra és másnap sodorjuk, formázzuk és sütjük. Amikor a perecet megformázzuk, kézbe vesszük, megkenjük tojás fehérjével és azonnal beleforgatjuk szezám magba. Nagy adag sós sütemény lesz belőle.

Hasonló receptek

Korpás házikenyér

Tésztaféle, Közepes

Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Almás-zabpelyhes kenyér

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos táskácskák

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: