Juhtúrós pogácsa
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt
- áttört burgonya
- 250 g rizsliszt
- 250 g juhtúró
- 50 g margarin
- 2 tojás
- 3 dkg élesztő
- 50 ml tej
- só
- sajt a szóráshoz
Elkészítés:
Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, a megadott anyagokat összedolgozzuk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk. Gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd kizsírozott tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük tojással, vagy olajjal és a reszelt sajtból egy-egy nagy csipetet teszünk rá. Kb. fél órát ismét kelni hagyjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Sacher torta
Desszert, Nehéz
Gluténmentes, Mogyorómentes
Túrós pite (szalakális)
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Sajttorta
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes