Csirkemell a la pannónia
Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- 12 dkg Pannónia sajt
- 6 dkg vaj
- só
- szerecsendió
- 5 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- olaj.
Elkészítés:
A kicsontozott csirkemellekről a bőrt eltávolítjuk. Egy vékony pengéjű késsel a húsok közepébe szúrunk és akkora üreget vágunk bennük, hogy tölthetők legyenek. A sajtot lereszeljük és összegyúrjuk a vajjal. Sóval és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A sajtos tölteléket négy egyenlő részre osztjuk és a csirkemellekbe töltjük. A nyílást hústűvel vagy fogvájóval lezárjuk. A hússzeleteket megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk. Bő, forró olajban megsütjük. Vajas zöldborsóval, rizibizivel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Hasonló receptek
Fehérjebomba
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás sajtos csirkemell
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vagdalt
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes