Töltött szafaládé

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Cukormentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4-5 szafaládé
  • 1 tojás
  • 6 dkg óvári sajt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet só
  • őrölt kömény
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

A szafaládét a bőrétől megtisztítjuk, majd éles késsel körbekerítjük a közepét úgy, hogy legalább 2 cm vastag széle maradjon. Ehhez a vagdalékhoz keverünk a sajtot, a tojást és a fűszereket. Jól összedolgozzuk és kiskanállal megtöltjük a szafaládékat. Kisebb teflon- vagy jénai tepsibe rakjuk, aláöntjük az olajat és a vizet. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha nem feltétnek, hanem egytálételnek szánjuk, akkor a tetejére karikázzunk kb. 20 dkg burgonyát és ezzel már csak 10 percig süssük, mert a burgonya elég hamar puha lesz. Savanykás mártással vagy savanyúsággal tálaljuk.

Hasonló receptek

Ropogós kacsamell paradicsomos babraguval

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Legegyszerűbb rakott karfiol

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos rakott krumpli

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: