Diós szárnyas-krémleves
Hozzávalók:
- 2 tyúkhúsleveskocka
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 5 dkg finomra darált dió
- 1 evőkanál durvára vágott dió
- 1 csapott evőkanál rizsliszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csapott teáskanál currypor
- 1 késhegynyi törött fekete bors
- 5 dkg gluténmentes cérnametélt
- só.
Elkészítés:
A megmosott petrezselyemzöldet apróra metéljük. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverjük a rizslisztet. A gluténmentes cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzzük és meleg vízzel leöblítve, melegen tartjuk. 8 dl vízbe beletesszük a húsleveskockákat, beleszórjuk a finomra darált diót és a fűszereket. Felforraljuk és 5 percig főzzük. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatjuk a lisztes tejfölt és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyjuk. Tálaláskor leveses csészékbe osztjuk a főtt tésztát, majd rámérjük a forró levest és meghintjük a durvára vágott dióval.
Hasonló receptek
Márványsajtos hagymakrémleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldségleves sült tökkel
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Böjti burgonyaleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes