Húsos lencseleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • 2 l húsleves
  • 1 csomó leveszöldség
  • babérlevél
  • kakukkfű
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • ecet
  • őrölt bors
  • 8 virsli

Elkészítés:

Főzés előtt a lencsét fél órára beáztatjuk, majd vízzel teli fazékba feltesszük főni. A zöldségeket megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a hagymát egészben hagyjuk és hozzáadjuk a lencséhez adjuk. A babérlevéllel és a kakukkfűvel fűszerezve puhára főzzük. Közben a szalonnát kockára vágjuk és kisütjük. A virslikarikákat is megpirítjuk, majd az egészet a leveshez adjuk. Végül ecettel, sóval és borssal ízesítjük.

Hasonló receptek

Böjti burgonyaleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Feketebableves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kelbimbóleves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: