Húsos lencseleves
Hozzávalók:
- 30 dkg lencse
- 2 l húsleves
- 1 csomó leveszöldség
- babérlevél
- kakukkfű
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- ecet
- só
- őrölt bors
- 8 virsli
Elkészítés:
Főzés előtt a lencsét fél órára beáztatjuk, majd vízzel teli fazékba feltesszük főni. A zöldségeket megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a hagymát egészben hagyjuk és hozzáadjuk a lencséhez adjuk. A babérlevéllel és a kakukkfűvel fűszerezve puhára főzzük. Közben a szalonnát kockára vágjuk és kisütjük. A virslikarikákat is megpirítjuk, majd az egészet a leveshez adjuk. Végül ecettel, sóval és borssal ízesítjük.
Hasonló receptek
Böjti burgonyaleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Feketebableves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kelbimbóleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes