Csiburéki

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg gluténmentes liszt
  • 1 tojás (elhagyható)
  • 20 g friss budafoki élesztő
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • olaj
  • bors

Elkészítés:

A lisztből, élesztőből és tojásból annyi vízzel, hogy összeálljon, kis cipókat gyúrunk. Letakarva 15-20 percig pihentetjük őket, majd 1-2 mm vastagra kinyújtjuk. Megtöltjük nyers fűszeres darált sertéshússal, melyet reszelt hagymával, sóval, borssal, fokhagymával ízesítünk és pár kanál tejjel vagy vízzel lazítunk. A megtöltött korongok szélét vizes ecsettel átkenjük, félbehajtjuk és derelyevágóval körülvágjuk tenyérnyi nagyságúra. Forró olajban kisütjük. Ha kész, leharapjuk az egyik csücskét, tejfölt csurgatunk bele és kicsit megsózzuk.

Hasonló receptek

Nephropanból palacsinta készítése

Tésztaféle, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Juhtúrós pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejszínes-gombás penne

Tésztaféle, Közepes

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: